Villa Antwerpen

In deze villa met parktuin is de harmonie tussen ruimtelijkheid en geborgenheid even belangrijk als de harmonie tussen natuur en woning.

De woning met zijn grote kamers, hoge muren en hoge plafonds werd zowel van buitenaf als binnenin transparant gemaakt. Om te voorkomen dat je verdrinkt in de grote ruimtes en nergens privacy vindt, zorgen ruimte scheidende elementen ervoor dat je door het gelijkvloers kunt circuleren en een boeiende wandeling maakt. De visuele verbondenheid blijft behouden en aan weerzijde van het maatmeubel wordt er een aparte beleving gecreëerd.

Architect Rutten & Rooze Architecten I Anne-Sophie Van Eupen Architecture
The Art of Living Magazine – Fotografie: Yannick Milpas

De woning moest zowel van buitenaf als binnenin transparant zijn.

"De keuken werd in tweeën gedeeld. Maatwerk wordt gebruikt om ruimtes te scheiden door middel van houten roomdividers. Er is het deel met het kookeiland en de kasten en het deel met de lange eettafel. Die scheiding brengt ze terug tot de menselijke maat. Tegelijk staat er geen massale muur tussen beide delen, maar een doorkijkwand. Waar je ook bent, je hebt altijd verbinding met elkaar.

Anne-Sophie Van Eupen, architecte

"De afzonderlijke ruimtes zoals zitkamer en kantoor, voelen als afzonderlijke ruimtes maar zijn toch visueel verbonden met de overige, weer door middel van de lamellen in de roomdividers. De zitkamer kan gebruikt worden om bezoek te ontvangen maar ook om televisie te kijken. Een groot scherm komt te voorschijn als deze deuren worden geopend. Die sluiten vervolgens de beide wandkasten aan weerszijden af. Deze ingenieuze details verhogen de kwaliteit van de beleving."

Anne-Sophie Van Eupen Architect

De eerste verdieping weerspiegelt de ruimtelijkheid van het gelijkvloers.

Op de bovenverdieping wordt één harmonieus, warm en rustgevend geheel door gebruik te maken van dezelfde natuurlijke materialen en tinten. Maatwerk werd hier voorzien in de slaapkamers, dressing en badkamer om alle ruimtes optimaal te benutten.

Project op maat?
Vraag je offerte aan.